Vaikka elämme jo vuotta 2019, ei uusien keksintöjen lista suinkaan näytä loppuvan vaan se jopa kasvaa yhä nopeampaan tahtiin. Teknologia innovaatiot listan kärjessä tuovat markkinoille uusinta tekniikkaa mitä emme olisi edes voineet kuvitella näkevämme 10 vuotta sitten. Joka päivä keksitään miljoonia uusia innovaatioita elämää helpottavista työkaluista aina valtaviin koko tuotantoa mullistaviin keksintöihin asti.Tämän hetken innovaatioista löytyy paljon tekoälyyn liittyviä keksintöjä. Itseohjautuvat robottiautot ja muu robottiteknologia suorastaan juoksee eteenpäin kehityksessään sekä antaa loputtoman määrän mahdollisuuksia erilaisille ideoille. Mukaan mahtuu kuitenkin niinkin arkipäiväisiä innovaatioita kuten painopeitto, äänieristetty työkoppi sekä ekoystävälliset sandaalit.

Teknologian uudet innovaatiot

Teknologian hallitsevat trendit näyttävät suuntaa tämän vuoden uusille innovaatioille. Ne muokkaavat ja kiihdyttävät useita eri aloja jatkuvalla tahdilla. Ne määrittelevät maailman nykyisen tahdin sekä tulevaisuuden. Liikemiehet, yrittäjät sekä sijoittajat seuraavat näitä trendejä ja tekevät tulevaisuuden suunnitelmat sekä laskelmat niiden mukaan. Tekoäly, robotit, koneiden, laitteiden, palveluiden ja jopa ihmisten sähköinen yhdistyminen on kaikki digitaalisen muutoksen aikaansaamaa. Nykyteknologian trendit pyörittävät tulevaisuutta ja kaikkien johtavien teknologia innovaattorien täytyy mukautua ja muuttua samaan tahtiin. Jos perässä pysyminen ei onnistu se voi johtaa jopa näiden innovaattoreiden uran loppumiseen.

5G

Ehkä tärkein vuoden 2019 teknologioista on 5G. Itse asiassa ei ole edes juurikaan mahdollista tarkastella mitään muita innovaatioita ellei ensin puhuta 5G:stä. Se on tämän hetken tärkein ja mullistavin teknologian innovaatio. Mikään näistä ei olisi mahdollista ilman 5G teknologiaa: Itseohjautuvat autot, lennokit, The Internet of Things (IoT) ja supertietokoneet. Tämä teknologia tekee kaikesta mahdollista. Itseohjautuvat autot tulevat entistä älykkäämmäksi tekoälyn avulla. Ne tulevat olemaan ehkä koko vuoden nopeimmin kehittyvä innovaation ala. Ne hyödyntävät erilaisia oppimis teknologioita sekä niiden muisti kehittyy ennennäkemättömästi. Ne voivat oppia seuraamalla tietynlaisia toistuvia kaavoja ja tallentamalla käyttämäänsä dataa. Tämä lisää myös työllisyyttä kun erilaiset tekoäly insinöörien työpaikat lisääntyvät.Lohkoketju eli blockchain teknologia on edelleen yksi kasvavimmista teknologian innovaatioista. Vaikka se onkin keksitty jo paljon ennen vuotta 2019 se ansaitsee paikkansa myös tämän vuoden listalla valtavan kehityksensä ja tiedonlisäämisensä ansiosta. On tärkeää muistaa että kryptovaluutta on vain yksi osa lohkoketjun toiminnoista. Se säilyttää edelleen paikkansa turvallisimpana ja luotettavimpana tietovarastona.

Hyödylliset innovaatiot jokaisen käyttöön

Enomad Uno, kannettava vesivoimala on luonnon lahja ihmisille ja yksi ekologisimmista voimalähteistä mitä on saatavilla tänä vuonna. Tätä pientä ja vaivatonta on laitetta on helppo käyttää. Se kulkee kätevästi mukana ja sen pieni propelli muuttaa kineettistä energiaa mikrosähköksi. Sen toisessa päässä on sekä LED-valo että USB portti minkä avulla on helppo ladata matkapuhelin.Älypeili lukee katsojaansa eri tavoilla. Se pystyy kertomaan erilaisia analyysejä kasvojen ihon perusteella, suositella voiteita kuivalle iholle tai miten hoitaa ärtynyttä aknea. Sen kanssa voi käydä keskusteluja sekä puhuen että puhekuplilta lukien. Liikunta älypeilin avulla voi tehdä erilaisia jumppaharjoituksia, se kannustaa sekä ohjaa miten tehdä erilaisia jumppaliikkeitä. Älypeili voi myös kehua ulkonäköä ja kysellä päivän kuulumisia. Laboratorio kasvatettu liha kasvattaa myös suosiotaan, kun yhä enenevä määrä ihmisiä haluaa rajoittaa lihan syöntiä ympäristösyistä. Itse asiassa esimerkiksi New Yorkissa on jo ravintoloita missä tarjotaan pelkästään laboratorio kasvatettua lihaa. Liha kasvatetaan elävien eläinten soluista ja sen suosion toivotaan lisääntyvän, koska se vähentää huomattavasti perinteisen lihankasvatuksen ympäristöhaittoja.

Joskus uusien innovaatioiden vähentäminen vie vuosia

Joskus kestää vuosia ennen kuin innovaatio saadaan toimivaksi ja luotettavaksi. Kuluu aikaa, energiaa ja materiaaleja innovaation testaukseen. Kunnes se lopulta onnistuu ja pääsee markkinoille. Vuosi 2019 tulee tuomaan tullessaan vielä suuren määrän mielenkiintoisia keksintöjä. Innovaatioiden aika ei lopu koskaan.