Teknologia muuttuu erittäin nopeasti. Lähes joka päivä syntyy uusi innovaatio. Tekniikka on muuttanut liiketoimintaa ja on antanut monille ihmisille mahdollisuuden päästä tavoitteisiin ja kokeilla uusia asioita, joita he eivät ole koskaan aikaisemmin tehneet. Korkea teknologia on muuttanut elämäämme ja tuottanut monia uusia yrityksiä ja saavutuksia.

Mitkä viimeisimmät teknologiset innovaatiot ovat vaikuttavimpia?

  1. Lisätty todellisuus eli ARLisätty todellisuus on isoin teknologian kehitys, joka vaikuttaa elämäämme lähitulevaisuudessa. Kun mikrolevyjen hinnat tulevat kohtuullisiksi, tulemme näkemään saatavuuden ja henkilökohtaisen käytön kasvun massayleisössä. Tämä antaa meille täysin uuden näkökulman tiedonhakuun päivittäin, minuutin välein.2. Generative Adversarial Networks eli GAN

Generatiiviset vastakkaiset verkot (GAN) ovat syviä hermoverkkoarkkitehtuureja ja koostuvat kahdesta verkosta, jotka istuvat toisiaan vasten siten “vastakohta”. Generatiiviset, vastakkaiset verkot ovat uudentyyppinen hermoverkko, jonka avulla yritykset voivat oppia lisää vähemmän merkityistä tiedoista.

 

GAN-potentiaali on valtava, koska verkot voivat oppia jäljittelemään mitä tahansa tiedon jakelua. Toisin sanoen GAN-verkot voidaan opettaa luomaan maailmoja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin omamme, missä tahansa verkkotunnuksessa mm. kuvat, musiikki, puhe, proosa.

3. Reaaliaikainen kielenkääntäminen

Äänitunnistusteknologia ja tekoäly yhdistettynä reaaliaikaiseen kielenkääntämiseen mahdollistavat reaaliaikaisen keskustelun kielitaidosta huolimatta. Se on vaikuttavaa sekä käytettävyyden edessä mm. omanlaiset korvakuulokkeet kunhan saadaan sekä kieli että aksentti oikein.

 

 

  1. Tekoäly (AI) mobiilisovelluksissaVielä vuosi sitten tekoälyn rakentaminen mobiilisovelluksiin olisi ollut erittäin vaikeaa ja kallista. Nykyään se on paljon edullisempaa, ja voimme sisällyttää Microsoftin kognitiivisia palveluja, Google- tai Amazon-palveluja, jotka käyttävät tekoälyä.

 

Jotta mobiilikokemus olisi älykkäämpää, voidaan käyttäjien toiveita ja tarpeita ennakoida sekä esitellä tietoja kontekstissa. Tekoäly erityisesti mobiililaitteissa, on muuttanut käyttäjäkokemusta viime vuosina, koska kognitiiviset palvelut ovat kehittyneet eksponentiaalisesti.

5. Halpa, nopea tallennus

Pilvipalveluja, tekoälyä, virtuaalista todellisuutta pidetään usein kuumimpina teknologian trendeinä. Nopeasti laskevat kustannukset ja flash-pohjaisen tallennuksen tehokkuus lisäävät tätä suuntausta. Ilman moderneja edullisia solid-state -asemia (SSD), virtuaalitodellisuus olisi edelleen useimpien yritysten tavoittamattomissa. Pilvipalvelutarjoajat luottavat SSD-palveluihin, ja innovaatiot tiedonhallinnassa rakentuvat uuden teknologian perustalle.

6. Syväoppimiseen perustuvat, ennustavat analyysit

Viime vuosien suurin teknologinen innovaatio on tekoälypohjaista syväoppimista käyttävä ennustava analyysi. Tietokoneen kyky oppia pelkästään analysoimalla dataa ilman, että algoritmi tietää, mitkä muuttujat ovat tärkeitä, on ennennäkemätön. Tällainen valvomattoman oppimisen muoto muuttaa merkittävästi teknologian roolia.

  1. Serverless-ylläpitopalvelut

Nykyään kehittäjien on huolehdittava paitsi sovellusten rakentamisesta, myös niiden käyttöönotosta ja ylläpidosta. Se on suuri osa työnkulusta. Serverless-tietojenkäsittely tekee sovellusten käyttöönoton halvemmaksi ja nopeammaksi, ilman huolta asennuksesta ja skaalauksesta. Mahdollisuudet, joita tämä avaa, ovat loputtomat.

 

  1. Tekoäly ja koneoppiminenViime vuosien aikana tullut vaikuttavin teknologia on tekoälyn ja koneoppimisen käytännön soveltaminen. Oli kyse mallinnustiedoista, puheanalyysista tai auton ajamisesta, alamme pian nähdä näiden teknologioiden todellisia sovelluksia.
  2. PilviEi ole epäilystäkään siitä, että pilvipalvelu on yksi suurista teknologioista, jotka ovat syntyneet viime vuosien aikana. Kun pk-yrityksillä ei aina ole oikeaa osaamista tai olemassa olevia tiimejä ylläpitämään järjestelmiensä tai ne eivät halua käyttää rahaa tähän suuntaan, pilvi tarjoaa ainutlaatuisen ja joustavan vaihtoehdon palvelunsaantiin.

 

  1. Aivotietokoneliitäntä eli brain-computer interface

BCI on aivojen ja laitteen välinen yhteistyö, joka mahdollistaa aivojen signaalien ohjaamisen johonkin ulkoiseen toimintaan kuten kursorin ohjaamiseen. Liitäntä mahdollistaa suoran viestintäradan aivojen ja ohjattavan kohteen välillä. Kohdistimen ohjauksessa signaali lähetetään suoraan aivoista kohdistinta ohjaavaan mekanismiin sen sijaan, että se ottaisi normaalin reitin kehon neuromuskulaarisen järjestelmän läpi aivoista sormeen tietokoneen hiiren päällä.

Mitkä viimeisimmät teknologiset innovaatiot ovat vaikuttavimpia?