Kummallisia innovaatioita

Ihminen on nokkela ja luova olento, ja siksi maailmassa on kautta aikojen tehty

mitä erilaisimpia keksintöjä, innovaatioita ja uutuuksia. Monet innovaatiot on luotu helpottamaan elämää, ja ne ovat siinä onnistuneetkin; esimerkiksi erilaiset kodinkoneet auttavat säästämään aikaa kodin hoitamisessa. Myös lapset tekevät monesti luovia keksintöjä ihan vain käyttämällä tuttuja esineitä eri tavalla. Joskus kuitenkin raja loistavan ja järjettömän innovaation välillä on todella ohut, ja parhaatkin aikomukset menevät myttyyn. Lähdetäänpä katsomaan, mitä kaikkia hassunhauskoja ja suorastaan hulluja keksintöjä maailmasta löytyykään!

Kummallisimpia japanilaisia keksintöjä

Kun kyse on kaikenlaisen uuden keksimisestä, on vaikea päihittää japanilaisten intoa ja mielikuvitusta. Erilaisia innovaatioita ja keksintöjä riittää, ja itse asiassa japanilaiset itse kutsuvat monia näistä keksinnöistä “epäkäytännöllisiksi tavaroiksi”. Pian huomaat miksi! Mitä esimerkiksi sanoisit kengänkärkiin kiinnitettävistä pienistä sateenvarjoista tai pikkuruisista rikkalapiosta ja harjasta: sadesää ei pilaa kenkiä tai sitten siivous sujuu todella näppärästi. Entäpä miehille solmio, jossa on runsaasti taskuja kaikenlaisille pikkuesineille; kätevää, eikö totta! Tai miltä kuulostaisi käänteinen sateenvarjo, jonka varresta lähtee letku olkahihnalla varustettuun muovilaukkuun: eli siis vettä varastoiva sontikka. Sitten kun yhdistää sateenvarjon ja solmion, on aina sekä hyvin puettu että sateen sattuessa kuiva.

Eräs mielenkiintoinen japanilainen innovaatio on silmätippojen laittamista helpottavat suppilosilmälasit; keskellä lasia on sekä vasemmalle että oikealle silmälle asennettu suppilo, jota pitkin tipat menevät suoraan silmään. Itse asiassa tämä vaikuttaa jopa ihan nerokkaalta idealta! Japanilaiset haluavat lisämukavuutta myös kylvyssä ollessaan, eli tietenkin innovoivat ilmatyynyn johon voi nojata päätänsä, mutta jossa on myös varsi joka pitelee älypuhelinta samaan aikaan. Ei hassumpaa, eikö totta. Yksi käytännöllisimmistä ideoista on ehkäpä puikkovoi: siis liimapuikon näköisessä putkilossa oleva voi, jota voi levittää kätevästi suoraan puikosta vaikkapa paahtoleivälle. Toisaalta tässä innovaatiossa on se vaara, että voipuikko ja liimapuikko saattavat mennä sekaisin.

Lisää eriskummallisia innovaatioita

Muutkin kuin japanilaiset tekevät älyvapaita innovaatioita, yhtenä esimerkkinä otettakoon taskumatti-solmio -yhdistelmä. Solmion toiselle puolelle kiinnitetään solmion muotoinen muovinen tasku, johon mahtuu kätevästi pikkupullollinen viskiä. Pienen imupillin ansiosta näyttää siltä, että kaveri vain pitää paljon solmiostaan, kun todellisuudessa hän ryystää juomaa kenenkään huomaamatta. Entäpä pingisovi? Oletko aina halunnut oman pingispöydän, mutta tilaa sille ei pikku asunnosta oikein löydy? Ei hätää; maalaat vain oveen pingispöydän ja kiinnität keskelle verkon, sekä tietysti teet ovesta sellaisen, että pingispöydän osuus kääntyy kätevästi vaakatasoon oven ollessa kiinni.

Lisää eriskummallisia innovaatioita

Eräät innovaatiot ainakin vaikuttavat oikeasti käyttökelpoisilta, mutta ihan täyttä varmuutta käytännön toteutuksesta ei ole. Miltä kuulostaisi lastenrattaat-potkulauta -hybridi, siis niin, että rattaiden keskiakselin muodostaa leveähkö potkulauta. Ainakin lisävauhtia lapsen kanssa ulkoillessa tulisi, turvallisuudesta voidaankin olla montaa mieltä. Lapsista puheen ollen, sellainenkin kummallisuus on keksitty kuin vauvan potkupuku, jonka etupuolelle käsivarsien ja säärien kohdalle on ommeltu moppi. Kyllä, luit oikein – ryömivä tenava hyötykäyttöön siivoamaan lattioita. Ei ehkä kaikkein käyttökelpoisin tai turvallisin idea.

Mahdollisesti kätevin ja helposti toteutettavin innovaatio oli laihduttajalle tarkoitettu vyö. Se on tehty eräänlaisesta mittanauhasta, joten kun vyön kiinnittää, näkee oman vyötärönympäryksensä näppärästi ja pystyy seuraamaan dieetin etenemistä. Ja lopuksi vielä kaikille lintujen ystäville: leikkuulauta-linnunsyöttölaite. Keskelle leikkuulautaa muutama reikä, joiden alle suppilo, josta letku suoraan pikku muoviastiaan; sitten vain leipää leikatessa odottelee lintuja nokkimaan muruset parempiin suihin. Erilaisia keksintöjä siis löytyy, jos haluaa helpottaa omaa arkea tai tehdä asiat hieman kummallisemmalla tavalla. Ei voi muuta todeta, kuin että kyllä ihminen on melko kekseliäs olento!